Portfolio

2024

  1. Spreker bij de 3DBAG gebruikersmiddag op 2 Oktober 2024: Analyse van de 3DBAG voor de Tomahawk tool van EnergyGo.
  2. Planalogic: GIS analyses en data verzameling ter bevordering van de omgevings context van de Planalogic AI gegenereerde gebouw ontwerpen en ontwikkelstrategieën.
  3. Regionaal Energieloket: Het verzorgen van updates van interne tooling gebruik makende van actuele BAG, energielabels en CBS data.
  4. Energiecoöperatie 2030.nu: werkzaamheden tbv ZonOpDak potentie berekening van daken binnen de gemeente Stichtse Vecht.
  5. EVtools: Ondersteuning van junior GIS specialisten.
  6. Gastspreker bij het symposium Geo & Duurzaamheid op 11 April 2024 georganiseerd door eerstejaars studenten aan de Aeres Hogeschool Almere van de opleiding Geo-Media & Design.

2023

  1. Planalogic: GIS analyses en data verzameling ter bevordering van de omgevings context van de Planalogic AI gegenereerde gebouw ontwerpen en ontwikkelstrategieën.
  2. Stroomversnelling: Analyseren van verschillende datasets van geanonimiseerde meting data van NOM woningen met informatie over o.a. zon opwek, elektriciteitsgebruik en warmteproductie.
  3. Hogeschool Rotterdam: Gastdocent voor het vak Digitale Stad: uitdenken van opdrachten voor ArcGIS Online + studenten begeleiding tijdens werkcollege
  4. EnergyGO: Voor Tomahawk n.a.v. nieuwe 3DBAG versie het updaten en runnen van 3DBAG verwerkings scripts om muren, vloeren en daken te analyseren.
  5. SmartDodos: ZonOpDak potentie analyse 2023 per doelgroep voor de gemeente Utrecht
  6. Regionaal Energieloket: Verzameling en verwerking van open data (CBS data/energielabels/BAG data) en interne data met behulp van QGIS/PostGIS/ArcGIS(Online) ter ondersteuning van gemeentelijke projecten. GIS kennisoverdracht richting junior medewerkers.
  7. Aeres Hogeschool Almere: gastdocent training Webdevelopment (onderdeel javascript/leaflet) voor de opleiding Geo Media & Design.
  8. EVtools: Ondersteuning van junior GIS specialisten.
  9. Interview voor Mensen Maken de Transitie: “Webber van de Week #13“.

2022

  1. Planalogic: GIS analyses en data verzameling ter bevordering van de omgevings context van de Planalogic AI gegenereerde gebouw ontwerpen en ontwikkelstrategieën.
  2. Regionaal Energieloket: Verzameling en verwerking van open data (CBS data/energielabels/BAG data) en interne data met behulp van QGIS/PostGIS/ArcGIS(Online) ter ondersteuning van gemeentelijke projecten.
  3. Spinwaves: Samen met Serena Scholte (Spinwaves) het testen van Alkemio als potentiele digitale tool voor de Webber Community. Serena: ‘In een opdracht voor NWO ontbrak het mij aan de nodige technische kennis. Jelmer bracht met souplesse de nodige vakkennis. Onze samenwerking heeft geleid tot een mooi resultaat.
  4. Stichting de Bouwcampus: GIS analyse rond potentie optoppen gebouwen binnen de provincie Zuid-Holland.
  5. Aeres Hogeschool Almere: gastdocent training Webdevelopment voor de opleiding Geo Media & Design.
  6. Spotr.ai: meehelpen aan oplossing transformatie probleem UK grid naar WGS84.
  7. Energiecoöperatie 2030.nu: werkzaamheden tbv ZonOpDak potentie berekening van daken binnen de gemeente Stichtse Vecht.
  8. SmartDodos: ZonOpDak potentie analyse 2022 per doelgroep voor de gemeente Utrecht
  9. EVConsult: GIS analyses, gebruik makende van QGIS en PostGIS, ter ondersteuning van EVtools Maps. Begeleiding van Junior GIS specialist.
  10. Interview voor Klimaatweb: “GIS is een onmisbare tool om de klimaatopgave te realiseren“.

2021

  1. Withthegrid: toevoegen verschillende open data lagen aan de Congestiekaart Nederland.
  2. EVConsult: EV prognose GIS analyses, gebruik makende van QGIS en PostGIS, t.b.v. EVtools Maps voor verschillende gemeenten in Nederland en Vlaanderen.
  3. EnergyGO: GIS analyses ten behoeve van Tomahawk gebruik makende van 3D BAG.
  4. Squarewise: GIS/data advies rond CO2 monitoring woningcorporaties RWU.
  5. Platform31: Uitbreiding Wijkprofielen tool (ontwikkeld samen met Journey Works) met klimaatadapatie data uit de Klimaat Effect Atlas.
  6. SmartDodos: ZonOpDak potentie analyse 2021 per doelgroep voor de gemeente Utrecht
  7. Soft Energy: ontwikkeling Horizon Profiel tool voor zonnedaken.

2020

  1. SmartDodos: ZonOpDak potentie analyse 2020 per doelgroep voor de gemeente Utrecht
  2. EnergyGO: GIS analyses ten behoeve van Tomahawk.
  3. Gemeente Veenendaal: TransitieVisie Warmte kaarten, gemaakt door De Warmte Transitie Makers, plaatsen als interactieve kaarten op duurzaamveenendaal.nl (in samenwerking met Journey Works) (kaarten: 1, 2, 3)
  4. De Warmte Transitie Makers: Vertaling en ontwikkeling van Warmteprofielen tool in QGIS/PostGIS
  5. Platform31: GIS analyse voor de Wijkprofielen tool (ontwikkeld samen met Journey Works)
  6. EVConsult: EV prognose GIS analyses voor verschillende gemeenten
  7. Squarewise: Overvecht Noord kookgasvrij project voor de ProgrammaGroep Overvecht-Noord (de drie woningcorporaties Bo-Ex, Mitros en Portaal, Stedin en de gemeente Utrecht)

2019

  1. EVConsult: (Ontwikkeling van) EV prognose GIS analyses voor verschillende gemeenten.
  2. Provincie Utrecht: Ruimtelijke analyse verduurzaming sociale huurwoningen RWU voor Team SNEL.
  3. Woningcorporatie GroenWest: Visualisatie in GIS van gegevens t.b.v. verduurzaming vastgoed
  4. SmartDodos: ZonOpDak potentie analyse 2019 per doelgroep voor de gemeente Utrecht
  5. Mede initiatiefnemer van Stadjut.nl. Stadjut geeft aan waar bouwmaterialen te “jutten” zijn speciaal voor kunstenaars, creatieve makers en studenten. Het doel: gratis materialen die tot nieuwe producten leiden zodat we er samen voor zorgen dat de afvalstroom op de kleinste schaal in de bouw kleiner wordt.
  6. Circulair water voor Utrecht? Een onderzoek naar de waterketen van de gemeente Utrecht.

2018

  1. Project medewerker bij RUIMTEVOLK: Energie analyses (wind, zon, warmte) met behulp van QGIS en open (geo)data bronnen (o.a. BAG, TOP10NL, de Nationale Energie Atlas, WarmteAtlas, CBS) voor gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht (in opdracht), en Provincie Utrecht (concept ontwikkeling).
  2. Interview voor het spaanse magazine Ballena Blanca over de connectie tussen ruimtevaart en duurzaamheid.
  3. Deelname aan de 3 weken durende “The Circular City: Towards a Sustainable Urban Ecosystem” summer school georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam en Metabolic.
  4. Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden: Ontwikkeling kortste route tool voor QGIS.

2017

  1. Analyse voor Stichting Kwartiermakers in de Bouw van Nul-op-de-Meter (NOM) kansenkaart data.
  2. Onderzoek voor GreenHome van potentie gebruik QGIS en open data bronnen.
  3. Verscheidene analyses voor W/E Adviseurs ter ondersteuning van GPR Vastgoed.
  4. Het Materialen Paspoort op de kaart. Demo samen met Wouter van Dam van Journey Works.
  5. Het grofvuil van Utrecht op de kaart. Met deze demo en het achterliggende idee om de locaties van grofvuil inzichtelijk te maken door de gemeente Utrecht heb ik meegedaan aan de provinciale Utrechtse Duurzaamheidsprijs 2017.
  6. Blog publicatie over Circulair Verbinden.

2016

  1. Demo kaart die de groei van oplaadpalen per gemeente weergeeft.
  2. Ontwikkeling van Dakjewel.nl, een platform om postcoderoos projecten te versnellen door de drie stakeholders (dakeigenaar, initiatiefnemer en buurtbewoner) met elkaar te verbinden.

2015

  1. dBvision via Ruimteschepper: het bouwen van QGIS/PostGIS en Google Earth visualisatie tools voor het Meerjarenprogramma Geluid (MJPG) spoor.

© 2024 GIS Planet

Theme by Anders Norén